• // PRONET prejemnik certifikata bonitetne odličnosti AAA //
  • // Accounting Box - prvi in edinstven ProGRAM v Sloveniji //
  • // PRONET Kranj je za uspešno poslovanje prejel certifikat Excellent SME Slovenia. //
  • // Naredite Backup in zaščitite svoje podatke s storitvijo SecureDataVault (iStor) //
  • // Pro CRM - rešitev v oblaku z najboljšim razmerjem cena/kvaliteta //
Takoj PREIZKUSITE AccountingBox in spoznajte 3 ključne prednosti

Teksti na računu

Rubrika: RAČUNOVODSTVO IN FINANCE
Ključne besede: Navodila, Oblikovanje računa, Vnos teksta, Tekst na računu, Kako izberem tekst pri vnosu računa, Tekst zgoraj, Tekst spodaj
Vir: Accounting Box, PRONET Kranj
Avtor: PRONET Kranj
Datum: 07 2014
Povzetek: Tekst na računu je ena od pomembnejših sestavin računa. Vanj se vpisujejo izjave, klavzule, plačilni pogoji, dodatni opisi,…


Tekste, katere je možno izbirati pri vnosu samega računa, se vnašajo  v meniju 'Šifranti-Teksti'.
 
Šifra teksta mora biti unikatna, naziv pa naj bo tak, da bo možno v seznamu razbrati, za kakšen tekst gre. Glede na izbrani tip (tekst zgoraj, tekst spodaj) se potem na seznamih prikazujejo ustrezni teksti.
Oblikovanje je podobno, kot v drugih urejevalnikih besedila. Je pa nekaj posebnosti, na katere moramo biti pozorni. Orodna vrstica se prikaže oz. skrije s pomočjo gumba  ob desnem zgornjem vogalu. Neposredno kopiranje iz word dokumenta ni priporočljivo zaradi hkratnega kopiranja posebnih znakov, ki lahko povzročijo neurejen izpis. V ta namen se uporabi funkcija gumba 'Prilepi iz Word-a . V naslednjo vrstico se brez dodatne presledka prestavite s kombinacijo tipk SHIFT + ENTER. Za tabulatorska postavitev teksta se uporabi tabela  (Vstavi/posodobi tabelo).  

Tekste, ki se jih vnese v šifrant, je možno pri vnosu računov izbirati in jih dodajati na dokument. Na orodni vrstici je gumb T-Teksti, s katerim se odpre šifrant tekstov. Po potrditvi želenega, se tekst prenese na mesto, kjer je bil utripalček.  Na ta način je možno tekste preprosto dodajati, vstavljati, brisati..